Τιμητικές Διακρίσεις

Oφφίκιο της Αρχόντισσας του Θρόνου των Εκκλησιών, Αλεξάνδρεια (2013)

Το οφφίκιο της Αρχόντισσας του Θρόνου των Εκκλησιών απένειμε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ στην ευρωβουλευτή Ρόδη Κράτσα στο πλαίσιο της επίσημης τελετής στον Πατριαρχικό Ναό στην Αλεξάνδρεια ενώπιον του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Aκη Γεροντόπουλου και ελληνικών κι αιγυπτιακών αρχών. 

Ο Πατριάρχης εξήρε τις αρχές και το έργο της ελληνίδας ευρωβουλευτού καθώς και το ρόλο που έχει παίξει για την υποστήριξη του Πατριαρχείου και των δικαιωμάτων των χριστιανών καθώς και το διάλογο και τη συνεργασία των Εκκλησιών με τα ευρωπαϊκά όργανα. 

Η τιμώμενη στην αντιφώνησή της αναφέρθηκε στις αντιξοότητες και προκλήσεις του εκκλησιακού έργου στις χώρες της Αφρικανικής Ηπείρου με τις ραγδαίες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις και την έξαρση της βίας και τόνισε τη σημασία που έχει η ελληνορθόδοξη παράδοση στη συμβολή για μία καλύτερη Ευρώπη, ανθρώπινη κι αλληλέγγυα, για έναν καλύτερο κόσμο, δίκαιο και δημοκρατικό.

Απονομή από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

           

 

Επίτιμη Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Sidi Mohamed Ben Abdellah της Φες του Μαρόκου (2012)

Σε λαμπρή τελετή στην πόλη Φες του Μαρόκου, ιστορική έδρα του Πανεπιστημίου Al-Karaouine, του αρχαιοτέρου Πανεπιστημίου του κόσμου (859 μ.Χ.), ανακηρύχτηκε Επίτιμη Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Sidi Mohamed Ben Abdellah η Ρόδη Κράτσα μετά από ομόφωνη επίσημη απόφαση της Συγκλήτου, η οποία επισφραγίστηκε και από το Υπουργείο Εξωτερικών του Μαρόκου.

Ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου καθηγητής Esserrhini Farissi και ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής καθηγητής Najib Ba Mohamed, παρουσία διπλωματών από την Ε.Ε., εκπροσώπων της κυβέρνησης, πολιτικών και ακαδημαϊκών από το Μαρόκο, εξήραν το πολύτιμο έργο της για την προώθηση των ευρωμεσογειακών σχέσεων, τη συνεργασία στην ανώτατη εκπαίδευση. Χαρακτήρισαν τη Ρόδη Κράτσα πολίτη του κόσμου, χαρισματική και αποτελεσματική πολιτικό, αγωνίστρια με όραμα, πεποιθήσεις, αξίες και συνέπεια.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο καθηγητής Najib Ba Mohamed, ο καθηγητής Esserrhini Farissi, η Ρόδη Κράτσα, ο κ. Ait Mekki Mohamed Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου αρμόδιος για τις ακαδημαϊκές και των παιδαγωγικές υποθέσεις και καθηγητής στη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Dhar El Mehraz και ο κ. Fassi Fhri Youssef καθηγητής στη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Dhar El Mehraz.

     

Επίτιμη Διδάκτωρ του Ευρω-Μεσογειακού Πανεπιστημίου (EMUNI) στη Λισαβόνα (2011) 

H Ρόδη Κράτσα αναγορεύτηκε «Επίτιμη Διδάκτωρ» του Ευρω-Μεσογειακού Πανεπιστημίου (EMUNI) στη Λισαβόνα, παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. José-Manuel Barroso, του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης για τη Μεσόγειο κ. Youssef Amrani και του Ύπατου Εκπροσώπου του ΟΗΕ για την Συμμαχία των Πολιτισμών, πρώην Προέδρου της Πορτογαλίας κ. Jorge Sampaio. Η  τιμητική διάκριση απετέλεσε επιστέγασμα των διαχρονικών και συστηματικών προσπαθειών που έχει καταβάλλει για την προώθηση των ευρωμεσογειακών σχέσεων σε όλους τους κρίσιμους τομείς της οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας. Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η συμβολή της στην προώθηση ενός ενιαίου χώρου έρευνας, ανώτατης  εκπαίδευσης και αριστείας με στόχο την ειρήνη και ευημερία για τους λαούς από τις δύο όχθες.
 
Η κα Κράτσα, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αρμόδια για τις ευρωμεσογειακές σχέσεις, μέσα από το θεσμικό της ρόλο αλλά και με ίδιες πρωτοβουλίες, στήριξε ενεργά και δυναμικά την ιδέα της δημιουργίας του δικτύου Πανεπιστημίων και ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της ευρωμεσογειακής περιοχής ενώ προωθεί συστηματικά την ανάπτυξη του δικτύου και την εξάπλωση του σε διεθνές επίπεδο.

Από την τελετή ανακήρυξης ως Επίτιμη Διδάκτωρ του EMUNI από τον Πρόεδρο του EMUNI Καθηγητή Δρ. Joseph Mifsud

     

 

Βραβείο MEDays 2010 για την παιδεία, τον πολιτισμό και την έρευνα, Μαρόκο (2010)

Μετά από πρόταση του ερευνητικού ινστιτούτου Amadeus, με έδρα το Ραμπάτ, το Μαρόκο τίμησε τη Ρόδη Κράτσα με το Βραβείο  MEDays 2010 για την παιδεία, τον πολιτισμό και την έρευνα στο πλαίσιο του Διεθνούς Φόρουμ που διοργανώνεται ετησίως στην Ταγγέρη υπό την αιγίδα του Βασιλιά του Μαρόκου Mohammed  VI στην Ταγγέρη. Η Ρόδη Κράτσα τιμήθηκε λόγω της μακράς, συνεχούς και αποτελεσματικής δράσης της για τη δημιουργία χώρου παιδείας κι ακαδημαϊκής έρευνας στον ευρωμεσογειακό χώρο καθώς επίσης και για τη συνεισφορά της για την ειρήνη, την ασφάλεια και την ισότιμη ανάπτυξη των λαών και των χωρών της Μεσογείου και την ισόρροπη συμμετοχή τους στην παγκόσμια οικονομία της γνώσης.

Στην ανακοίνωση για τη βράβευσή της επισημαίνεται ιδιαίτερα η προσφορά της στη δημιουργία και τη συνεχή ενδυνάμωση του Ευρω-Mεσογειακού Πανεπιστημίου (EMUNI) που ιδρύθηκε το 2008 με έδρα το Portoroz της Σλοβενίας και λειτουργεί ως δίκτυο Πανεπιστημίων κι ερευνητικών κέντρων χωρών από τις δύο πλευρές της Μεσογείου.

Τελετή απονομής Βραβείου MEDays στην Ταγγέρη
      

Παράσημο του Διοικητή του Εθνικού Τάγματος του Κέδρου του Λιβάνου (2010)Aνώτατη και ιδιαίτερα τιμητική διάκριση απενεμήθη στη Ρόδη Κράτσα, με απόφαση του Προέδρου Δημοκρατίας του Λιβάνου κ. Μισέλ Σλεϊμάν. Η Ρόδη Κράτσα επιβραβεύτηκε για την πιστή και πολύτιμη υποστήριξη και φιλία της προ τη γειτονική χώρα και τη διαχρονική δυναμική προσφορά της προς το λαό του Λιβάνου, ιδιαίτερα σε κρίσιμες περιόδους.
 

Με το παράσημο μετά την τελετή απονομής
      

Μέλος της Ακαδημίας 'Studium' του Casale Monferrato στην Ιταλία (2010)

Μέλος της ιστορικής Ακαδημίας "Studium" του Casale Monferrato (Ιταλία) εξελέγη ομόφωνα η Ρόδη Κράτσα στην έδρα της πολιτικής και των ανθρωπιστικών αξιών. Η Ακαδημία "Studium" για την τέχνη, την επιστήμη, την ιστορία, τη λογοτεχνία και τον ανθρωπισμό ιδρύθηκε το 1476 από τον πρίγκηπα Παλαιολόγο της δυναστείας  του Βυζαντίου, αναβιώνοντας την "Ακαδημία των Αργοναυτών"  που είχε δημιουργηθεί παλαιότερα στην ίδια περιοχή.

Η Ρόδη Κράτσα εξελέγη για την αφοσίωση της σε μια Ευρώπη αρχών και αξιών όπως εκφράζεται μέσα από την πολιτική της δράση και προσωπική διαδρομή. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα οράματα που εμπνέουν το έργο της  για την επανένωση της Ευρώπης, το σεβασμό των πολιτισμών και τη συνεργασία λαών, το ρόλο της Ευρώπης για την ειρήνη, την ανάπτυξη και την αξιοπρέπεια στο σύγχρονο κόσμο.

Κατά την επίσημη τελετή στην Ακαδημία "Studium" του Casale Monferrato με άλλα μέλη της Ακαδημίας
      

Η ύψιστη διάκριση του Τάγματος του Δράκου του Αννάμ (2010)

Η ύψιστη διάκριση του «Τάγματος του Δράκου του Αννάμ» (The Order of the Dragon of Annam) απονεμήθηκε στη Ρόδη Κράτσα από το Μεγάλο Δάσκαλο του Τάγματος του Δράκου του Αννάμ Nguyen-Phuoc Bao Vang.

Το «Τάγμα του Δράκου του Αννάμ» ιδρύθηκε το 1886 από τον Αυτοκράτορα Dong Khanh (1885-1889), ένατο Αυτοκράτορα της δυναστείας Nguyen του Αννάμ (ονομασία του Βιετνάμ κατά τα χρόνια της γαλλικής αποικιοκρατίας 1874-1945). Ο αρχικός σκοπός του Τάγματος ήταν η αναγνώριση αξιέπαινων πολιτικών και άλλων υπηρεσιών προς τη χώρα. Σήμερα η διάκριση αυτή τιμά δράσεις ανθρωπιστικού, εκπαιδευτικού, πολιτιστικού χαρακτήρα σε διεθνές επίπεδο.

Η Ρόδη Κράτσα τιμήθηκε για τη δράση της για τη διαφύλαξη και την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου, της δικαιοσύνης και της αλληλοκατανόησης των λαών στο σύγχρονο κόσμο. 

Επίτιμο μέλος του Ιπποτικού Tάγματος του Βιτέζ της Ουγγαρίας (2010)

Επίτιμο μέλος του Ιπποτικού Tάγματος του Βιτέζ (Knightly Order of Vitéz) ανακηρύχθηκε η Ρόδη Κράτσα. Η Α.Υ. vitéz Teodor Berkovits, εκπρόσωπος του Τάγματος στην Ευρώπη, απέδωσε τις τιμές εν ονόματι του Α.Β.Υ. Στρατηγού vitéz Joseph Árpád von Habsburg, επικεφαλής του Τάγματος.

Το Ιπποτικό Τάγμα του Βιτέζ ιδρύθηκε το 1921 από τον Αντιβασιλέα της Ουγγαρίας Miklós Horthy προς αναβίωση της παράδοσης που υπήρχε κατά τα πρώτα χρόνια της ουγγρικής ιστορίας να τιμάται η γενναιότητα, η θυσία για την ειρήνη και η ιπποτική συμπεριφορά. Μεταξύ αυτών που έχουν τιμηθεί με τον τίτλο του Ιπποτικού Τάγματος του Βιτέζ είναι άνδρες που υπηρέτησαν με τόλμη και ήθος το έθνος τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάκριση αυτή απονέμεται σε πρόσωπα με σημαντική κοινωνική και πολιτική προσφορά στην Ουγγαρία ή διεθνώς.

Η Ρόδη Κράτσα τιμήθηκε για την προσφορά της στη δημιουργία μιας ειρηνικής κι ενωμένης Ευρώπης βασισμένης σε χριστιανικές κι ανθρωπιστικές αξίες και για τη στήριξη προς τα νέα κράτη-μέλη της ΕΕ από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Champion για την υπόθεση του Ιορδάνη ποταμού από τη διεθνή μη κυβερνητική οργάνωση "Φίλοι της Γης" (2010)

Με απόφασή της Διεθνούς Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Φίλοι της Γης" - "Friends of the earth Middle East" (FoEME), η Ρόδη Κράτσα ανακηρύχθηκε “Champion” για τις δράσεις της για την προστασία του Ιορδάνη ποταμού και για το συντονισμό των σχετικών πρωτοβουλιών.

Η Ρόδη Κράτσα έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και συστηματικές προσπάθειες για τη διάσωση του Ιορδάνη ποταμού και της κοιλάδας που τον περιβάλλει με τη συνεργασία της UNESCO, των κρατών που βρέχει ο ποταμός και στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο. Προωθεί δράσεις με στόχο μία εκστρατεία ενημέρωσης,  για τους κινδύνους που τον απειλούν (μόλυνση, αποξήρανση) αλλά και για την ανακήρυξη του Ιορδάνη ποταμού σε "Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς".

 

Η Ρόδη Κράτσα, παραλαμβάνει την τιμητική διάκριση 'Champion' από τον Πρόεδρο της Οργάνωσης "Friends of the Earth Middle East" με έδρα στο Αμμάν κ. Munqeth Mehyar και την εκπρόσωπο της Οργάνωσης στο Ισραήλ κα. Mira Edelstein, Βρυξέλλες (Ιούνιος 2010)

 

Επίτιμο μέλος του Εθνικού σώματος του ιταλικού στρατού Bersaglieri (2010)

Επίτιμο μέλος Εθνικού Συνδέσμου του σώματος του ιταλικού στρατού Bersaglieri ανακηρύχθηκε η Ρόδη Κράτσα.

Οι Bersaglieri (σκοπευτές) συγκροτήθηκαν σε σώμα του ιταλικού στρατού από το Στρατηγό Alessandro la Marmora το 1836 με σκοπό να υπηρετήσουν στο στρατό της ιταλικής περιοχής του Piedmont (με πρωτεύουσα το Τορίνο). Αποτελούσαν πάντα μια μονάδα πεζικού με υψηλή κινητικότητα. Μάλιστα, οι σύγχρονοι Bersaglieri διαθέτουν τα πιο σύγχρονα μέσα μετακίνησης για την υποστήριξη δράσεων ταχείας επέμβασης τους και έχουν λάβει μέρος στις πρόσφατες ειρηνευτικές επιχειρήσεις υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ.

Η κα Κράτσα έλαβε την τιμή αυτή για τις προσπάθειες και την αφοσίωσή της για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, για την παρουσία και την ηθική υποστήριξή της στα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ (UNIFIL) στο Νότιο Λίβανο (σύνορα με Ισραήλ).

Αξιωματικός της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας (2009)

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Nicolas Sarkozy υπέγραψε την απόφαση ανακήρυξης της Ρόδης Κράτσα σε "Αξιωματικό της Λεγεώνας της Τιμής" ως επιβράβευση του οράματος και της προσφοράς της στην ευρωπαϊκή οικοδόμηση και την υπεράσπιση των ευρωπαϊκών αξιών, της ειρήνης, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης στον κόσμο.

Η Λεγεώνα της Τιμής καθιερώθηκε ως Τιμητικό Τάγμα από το Ναπολέοντα Βοναπάρτη, για να επιβραβεύσει γάλλους για τις πολιτικές και στρατιωτικές υπηρεσίες τους. Αργότερα διεύρυνε τα κριτήρια επιλογής των Ιπποτών και αξιωματούχων σε πολίτες διαφορετικών εθνοτήτων, οι οποίοι διακρίνονται για τη δραστηριοποίηση και την προσφορά τους σε διάφορα πεδία και που προάγουν τις σχέσεις του τόπου τους με τη Γαλλία.

Επίσημη επιστολή από τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί

Χρυσό Μετάλλιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2009)

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου ενέκρινε ομόφωνα την απονομή της ανώτατης τιμητικής διάκρισης στη Ρόδη Κράτσα, για τη συνεχή και αποτελεσματική της συμπαράσταση στους στόχους του Πανεπιστημίου Αιγαίου.         

Υποστήριξε τις θέσεις και το ρόλο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο πλαίσιο του νεοσύστατου Ευρω-Μεσογειακού Πανεπιστημίου (EMUNI), συμμετέχει στη διοικούσα Επιτροπή του Ινστιτούτου «Καραθεοδωρή» και ενεργοποιείται για την ανάπτυξη του Ινστιτούτου και τη συνεργασία του με άλλα διεθνή Ιδρύματα..

Με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ανδρέα Τρούμπη κατά τη βράβευση
      

Επίτιμη Δημότης Δήμου Αρκαδίων Ζακύνθου (2009)

Επίτιμη δημότης του δήμου Αρκαδίων στην ιδιαίτερη πατρίδα της τη Ζάκυνθο ανακηρύχθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης του Πολιτιστικού Κέντρου Σαρακηνάδου με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, γιατί το έργο της "ξεπέρασε" τα όρια της πατρίδας της.

 


Με το Δήμαρχο Αρκαδίων
Στέλιο Μποζίκη

  

Βραβείο 'Ευκράντη' - Ναυτιλιακή Προσωπικότητα της χρονιάς 2008 από το ναυτιλιακό περιοδικό ΝΑΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ

Στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα απονεμήθηκε στη Ρόδη Κράτσα, το "Βραβείο Ευκράντη - Ναυτιλιακή Προσωπικότητα της χρονιάς 2008" από το περιοδικό ΝΑΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ.

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής επελέγη για τη διάκριση αυτή από μία πολυμελή Επιτροπή ακαδημαϊκών και ανθρώπων της ναυτιλίας. Ιδιαίτερα εκτιμήθηκε η πρωτοβουλία της και η επιτυχημένη προσπάθειά της για την καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα-20 Μαΐου και η δράση της σε θέματα ευρωπαϊκής ναυτιλιακής πολιτικής τόσο σε επίπεδο νομοθετικού έργου όσο και σε επίπεδο αναπτυξιακών  στρατηγικών.


Από τη βράβευση με το
βραβείο ‘Ευκράντη’

  

Προσωπικότητα της Χρονιάς 2008 από τη Women's International Shipping and Trading Association (WISTA) 

"Προσωπικότητα της Χρονιάς" για το έτος 2008 ψηφίστηκε η Ρόδη Κράτσα. από τη WISTA International (Women's International Shipping and Trading Association) στο ετήσιο συνέδριο στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ

Η απονομή έγινε στην Αθήνα από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Αναστάση Παπαληγούρα. Μαζί με το διεθνές αυτό βραβείο, απονεμήθηκε στη Ρόδη Κράτσα και το ελληνικό βραβείο από την Πρόεδρο της WISTA Hellas, κα Aννα-Μαρία Μονογιούδη, η οποία και την ανακήρυξε επίτιμο μέλος της εν λόγω Οργάνωσης.


Με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κατά την απονομή
της τιμητικής διάκρισης
της διεθνούς WISTA

 

Σταυροφόρος του Τάγματος των Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου (απονομή Χρυσού Σταυρού μετά Στέμματος) από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ' (2008)

Τον τίτλο του "Σταυροφόρου του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου" απένειμε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος III στη Ρόδη Κράτσα, και της επέδωσε "Χρυσόν Σταυρόν μετά Στέμματος" για τη συμπαράστασή της στο έργο του Πατριαρχείου, αλλά και στους Χριστιανούς της Μ. Ανατολής. Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής έχει εργαστεί για την ανάδειξη του ρόλου του Πατριαρχείου υπέρ της ειρήνης, της συνεννόησης και της ανάπτυξης και καλλιέργησε συστηματικά τις σχέσεις του Πατριαρχείου με τα ευρωπαϊκά όργανα.


Με τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο III κατά την απονομή

 

Βραβείο Anna Lindh 2007 για το Διάλογο Πολιτισμών (2007)

Στο Κάιρο σε μία διεθνή ατμόσφαιρα απονεμήθηκε στη Ρόδη Κράτσα από τον τέως Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, κ. Boutros Boutros-Ghali το "Βραβείο Anna Lindh 2007 για τον ευρωμεσογειακό διάλογο πολιτισμών" για τη συνεισφορά της στην επικοινωνία και τη συνεργασία των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των λαών από την απέναντι όχθη της Μεσογείου αλλά και για την προσήλωσή της στο στόχο της ειρήνης, της ευημερίας και της βιώσιμης ανάπτυξης στη Μεσόγειο.


Με τον τ. Γ.Γ. του Ο.Η.Ε.
Boutros Boutros-Ghali κατά την απονομή

 

Τιμητική διάκριση ΧΕΝΙΑ (2007)

Το Βραβείο "Xenia" απονεμήθηκε στη Ρόδη Κράτσα, για το ευρωπαϊκό και διεθνές έργο της που προβάλλει και τιμά την Ελλάδα, από τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της "Xenia", κ. Τάσος Κούμανης, παρουσίασε το έργο της και έδωσε έμφαση στη σημασία του για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και του τουρισμού και τόνισε ιδιαίτερα τις προσπάθειές της για μία συγκροτημένη ευρωπαϊκή πολιτική για τον τουρισμό.

Με τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρη Αβραμόπουλο κατά την απονομή
      

Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας (2004)

Ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Bruno Delaye - εκ μέρους του Γάλλου Προέδρου κ. Ζακ Σιράκ - απονέμει στη Ρόδη Κράτσα το παράσημο του "Ιππότη της Λεγεώνος της Τιμής" ως αναγνώριση του οράματος, της συμμετοχής και της προσφοράς της στην ευρωπαϊκή οικοδόμηση και την προαγωγή της Γαλλοφωνίας. 

Με τον Πρέσβη Bruno Delaye κατά την απονομή του τίτλου
     

Διάκριση από το Δήμαρχο Αθηναίων (1997)

Η Ρόδη Κράτσα τιμάται για την πλούσια και διαχρονική ευρωπαϊκή της δράση καθώς και για την πίστη της στο όραμα της Ενωμένης Ευρώπης από το Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

 

Mε το Δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο
      

Αλλες διακρίσεις

Η Ρόδη Κράτσα έχει επίσης τιμηθεί από διάφορους θεσμούς και φορείς για την προσφορά της για το κτίσιμο μιας Ευρώπης των Πολιτών, όπως από την ευρωπαϊκή ιστορική Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Σπίτι της Ευρώπης".

 

Από τη βράβευση με μέλη του "Σπιτιού της Ευρώπης"